Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Prøv langtissteking neste gang du skal lage lammelår til familien - du vil ikke angre. 

Antall posjoner:

Slik gjør du

  1. Skjær 6-8 små lommer i lammelåret og stikk en halv hvitløksfedd inn i hver lomme
  2. Finhakk rosmarin og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper. Gni så låret inn med blandingen
  3. Legg låret på langpanne og legg grove grønnsakbiter rundt. Fyll på med vann til bunden er dekke
  4. Stikk steketermometer inn i tykkeste del av låret. Stek låret i 65-70 grader i 6-10 timer.
  5. Når termometeret viser 65 grader, ta det ut og dekk med aluminiumsfolie og et kjøkkenhåndkle. La det hvile 15 min før oppskjæring t

Rask metode:

  1. Hell på ca 1 liter vann
  2. Stek i 125grader i 2-3 timer
  3. Ved 60-65 grader er den rosa inni. Ved 70 grader er det gjennomstekt

Vansklighetsgrad:

Ingredienser

  • 1 lår
  • 1 løk
  • 2-3 vårløk
  • 3 gulrøtter
  • 4 fedd hvitløk
  • ca 1 dl vann
  • 1,5 ts tørket rosmarin eller 4 friske stilker
  • 1-2 ss flaksalt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss smør