Biff finnes i flere varianter; Indrefilet, mørbrad, ytrefilet, entrecôte og flatbiff. Indrefilet er den møreste mens flatbiff den groveste. Spør oss om hva som passer best til det du ønsker å lage.

Slik steker du biff

Biff kan steikes på mange måter. Vi foretrekker jernpannen. En biff bør være på 150-200g. La den ligge i romtemperatur i ca 30 min før.

Et biffstykke med litt fett på blir saftigere og gir mer smak.

Vi bruker smør når vi steiker. Helst Melange. La pannen bli god og varm og legg på kjøttet. Stek bare et par biffer om gangen så ikke pannen kjøles for mye ned. Da kan det bli mer koking enn steiking.

Når saften begynner å sive ut av kjøttet på den ene siden, vender du biffen rundt.

Når bruningen er over, senke varmen litt og ha i smør. Øs litt smør over kjøttet, det gir god smak til skorpen. La kjøttet hvile før servering. Ca halve tiden den lå på pannen er fint. Det gir saftigere biff.

Tips til tilbehør: Gjør det enkelt. For mye ekstra tilbehør, ødelegger litt av opplevelsen av en god biff.

Myte: Biff kan ikke bankes mør. Det eneste du oppnår er at kjøttsaften siver ut.

Rå biff

Stek biffen 1 minutt på hver side. Ca 55 grader.

Medium stekt biff

Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Ca 57 grader

Godt stekt biff

Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Ca 60 grader

Krydre godt med salt og pepper rett før steiking

— Skretting