Beregn ca 500g person. Ribbe er egentlig veldig lett å få til. Ved bruk av grovt salt mykner du opp svoren og ved å bygge ribben riktig opp under steking, sørger du for at fetter renner av svoren. Begge deler sørger for sprø svor.

Slik får du perfekt svor på ribba

 1. Skjær gjennom svoren til du så vidt kommer ned i spekket. Lag rutemønster parallelt med ribbeina så blir det lettere å dele opp etter steking
 2. Hell grovt salt i en form og legger hele svorsiden ned i saltet. Saltet mykner opp svoren og gir lettere sprø skorpe. Litt vanlig salt og pepper på det som nå er oppsiden.
 3. Pakk inn ribben i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager
 4. Børst av det grove saltet og la ribben hvile 1-2 timer
 5. Legg ribba i langpanne med svoren opp. Legg noen klumper med aluminiumsfolie under slik at hele ribben blir høyest på midten. Prøv å få alle sider i lik høyde(bruk litt aluminiumsfolie om nødvendig), men altså midtpartiet som høyeste punkt.
 6. Dekk helt tett med aluminiumsfolie så dampen ikke forsvinner ut
 7. Forvarm ovn til 230 grader. Sett pannen midt i ovnen og damp i ca 45 minutt.
 8. Nå skal svoren sprike opp og ribbe har blåst seg litt opp. Fjern folien og senk temperaturen til 200 grader
 9. Stek videre i 1 til 1,5 timer. Fyll gjerne på med litt vann underveis
 10. La ribben hvile i 20 min før du skjærer i den
 11. Kraften brukes i sausen

Sprø svor

Hvis ikke svoren er sprø nok kan du gjøre et av følgende triks: Sett panna høyere i ovnen og økt temperaturen til 250 grader. Dette skal i utgangspunktet være nok. Hvis ikke kan du sette den høyere og bruk grill. Følg nøye med for da skjer ting fort.