Fårikål står høyt oppe på listen over norske retter. Og høsten er den perfekte tid for herlig fårikål. Enkelt er det også. Spør oss så finner vi frem det beste fårikålkjøttet du kan tenke deg.

Antall posjoner:

Slik gjør du

  1. Del hodekålet i båter
  2. Legg kjøtt og kål lagvis
  3. Strø på salg og pepper mellom lagene og 1-2ss hvetemel. Hvis du ikke liker hel pepper i maten kan du bruke pepperholder.
  4. Hell på vann og kok opp
  5. Når det koker, sett på lokk og senk varmen
  6. Trekkes til kjøttet er mørt(løsner fra beinet). Ca 2,5timer. Kok heller for lenge enn for kort.

Serveres med kokte poteter.

Tips: Fårikål smaker enda bedre dagen etter. Lag mye når du først er i gang

Vansklighetsgrad:

Ingredienser

  • 1,5 kg lammekjøtt
  • 1,5kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann
  • Hvetemel til jevning av ”sausen”